Catalogus details

Schrijven op taalniveau B1Waalwijk werkt verder aan… Duidelijke Taal!

 

Wat is ‘Duidelijke Taal’?

Duidelijke Taal gaat over het duidelijk en begrijpelijk schrijven van teksten die we naar onze inwoners sturen. Helaas is dat nog niet zo simpel voor iedereen in onze organisatie.

 

Waarom is het belangrijk?

We komen bij team Communicatie nog vaak brieven en teksten tegen die te formeel en ambtelijk geschreven zijn. Onze inwoners haken af wanneer zij bij het lezen de inhoud niet snappen. Daarom willen we er voor zorgen dat alle collega’s in duidelijke taal  communiceren.

Wat is er al gedaan?

Verschillende collega’s hebben een training gevolgd. Daarbij leerden ze op B1-niveau te schrijven. Dat is het niveau dat de meeste mensen begrijpen. Sommige collega’s volgden een speciale training tot taalcoach. Zij kunnen collega’s helpen bij het schrijven in duidelijke taal. Je vindt alle taalcoaches op onze intranetpagina van Duidelijke Taal.

Wat wordt de volgende stap in 2021?

Er komen in april en oktober twee een nieuwe trainingen aan van ‘Schrijven op B1-niveau’. Je kunt je daar voor aanmelden! Er kunnen per training maximaal 10 collega’s deelnemen. De training bestaat uit een ‘live’ webinar en een e-learning. Het webinar duurt ruim een uur, voor de e-learning plan je zelf tijd in je agenda. Reken op een paar uur.


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

afbeelding
INFORMATION
Training agency Gemeente Waalwijk
PLANNED
Start Location Available seats
05-10-2021 Via Teams


6 Apply